Fotboll - utan överdrift det mest populära sportspelet i världen. Ett stort antal vuxna män och kvinnor, liksom barn i olika åldrar, spelar denna magnifika kul med bollen, som utvecklar laganda, förbättrar styrka, smidighet och uthållighet och främjar socialisering.

De officiella spelreglerna för fotboll är extremt komplexa och inte tillgängliga för alla barn. Ändå lär barnen att spela detta spel enligt deras regler, med bara grundläggande begrepp och notering. Hur som helst, detta lagspel visar sig alltid vara ovanligt intressant, spännande och spännande.

I den här artikeln tar vi till uppmärksamhet reglerna för inhemsk fotboll för barn, där varje barn kommer att ta reda på vilken funktion han utför och hur du kan hjälpa ditt lag att vinna denna svåra match.

Spelreglerna för fotboll för barn

För fotbollsspel krävs en specialplattform på högst 30-40 meter och 15-30 meter bredd. Över den givna plattan är en funktion som delar upp den i 2 halvor ritad, och på sidorna 6 flaggor är inställda, varav 4 är vinklade och 2 är medelstora.

På rektangens ändar installeras eller avbildas identiska portar med en storlek på 3-4 meter. Den officiella versionen av spelet består av 2 halvor på 45 minuter, som separeras av en 15-minuters paus. Om ungdomsfotboll spelas av mycket små barn, som kan bli trött under den här tiden, minskar halveringstiden ofta till 15 minuter, medan pausens varaktighet är bara 5 minuter.

Innan spelets start är alla deltagare indelade i 2 lag, som alla har samma antal spelare från 4 till 11, beroende på avtalen mellan parterna. Resten av killarna kan samtidigt sitta på bänken och vänta på sin tur.

Varje lagmedlem i fotboll utför en viss funktion. I det här fallet kan rollerna mellan spelare distribueras på olika sätt - varje lag måste ha en målvakt, en eller flera angripare, samt mittfältare och försvarare. I början av spelet tar varje spelare sin plats på fältet, baserat på det valda arrangemanget.

Som regel börjar spelet med mycket. Med hjälp av det är det bestämt vilket lag som först kommer att starta spelet, och vilken kommer självständigt att välja porten. I en annan version spelas bollen av domaren, och laget går omedelbart in i spelet, som lyckades få det först.

Spelet börjar i vilket fall som helst från mitten av fältet, där kaptenen i ett av lagen eller domaren kommer in i bollen in i spelet. I framtiden försöker deltagarna i hela spelet att få honom så nära som möjligt för hans motståndares mål och göra ett mål, samt att inte låta spelarna i "fiendens" lag till sin hälsa av fältet.

Enligt reglerna är spelet för hand i fotboll av alla spelare, med undantag för målvakten, inte tillåtet. Pass, stoppa och försvara bollen i detta spel tillåts endast av fötterna. Genom att göra så kan du inte placera varje fotbräda mot varandra eller trycka bort de andra killarna med händerna.

Eventuella brott mot fotbollsreglerna omedelbart av en domare eller hans assistent. Beroende på vad som hände kan spelaren varnas eller tas bort från fältet. Dessutom kan ett lag som har brutit mot reglerna i fotboll ges en frispark eller ett straff. Poäng poäng för mål som har skett till följd av sådana strejk räknas av det vinnande laget i nivå med andra poäng.

I händelse av att resultatet av matchen inte är bestämd på grundval av två halvor, enligt reglerna, tilldelas ytterligare tid i fotboll. Under tiden uppstår behovet av detta endast om spelet nödvändigtvis måste vara en vinnare. I vänliga matcher är en rita tillåtet.

Vi föreslår också att du läser spelreglerna i pionjärboll.